28.1.2024

Hyvät posetiivarit ja posetiivien ystävät

Takana on Suomen Posetiivarit ry:n juhlavuosi ja edessä uusien tapahtumien suunnittelu. Viime vuosi olikin yhdistyksen 20 vuoden kunniaksi varsin aktiivinen. Soitimme kirkkokonsertteja Tuusulassa, Littoisissa
ja Riihimäellä sekä esiinnyimme erilaisissa tapahtumissa mm. Tuusulassa, Keuruulla ja Somerniemellä. Joukko jäseniämme kävi Tarton vuotuisilla festivaaleilla. Ensi kesäksi suunnitelmia on vireillä ainakin Helsinkiin, Vääksyyn ja Orivedelle. Lisäksi mietimme, miten yhteydenpitoa Mekaanisen Musiikin Museon kanssa voisi tiivistää.

Tämä vuosi tuo muutoksia tiedotukseen. Yhdistys on maksanut kotisivujen ylläpidosta melko korkeaa hintaa ja luopuu vanhasta palvelusta. Tilalle tulevat jonkin maksuttoman palvelun uudet verkkosivut. Samalla yhdistyksen sähköpostiosoite on vaihtumassa. Uusi osoite posetiivarit@gmail.com on jo käytössä. Aiemmin käytetty, entiseltä Posetiivifestaalit-yhdistykseltä periytynyt posetiivifestivaalit@gmail.com jää pois käytöstä.

Yhdistys jatkaa tiedottamista edelleen Facebookin sivuilla Posetiivarit ja Posetiivifestivaalit. Lisäksi jäsenten käytössä on WhatsApp-ryhmä Posetiivarit. Tervetuloa uudet nopeaa ja joustavaa viestintää kaipaavat. Ryhmää pitää yllä Matti Paulus, 040 097 1660.

Joulukuun alun vuosikokous valitsi yhdistyksen puheenjohtajaksi vuodelle 2024 Markku Savijärven. Hallitukseen tulivat valituiksi Harri Karvonen, Pikku-Markku Tuominen, Matti Paulus, Risto Lasila ja Riitta Ylitalo. Jotta yhdistys pääsee joulukuisen vuosikokouksen jälkeen sääntöjen mukaiseen rytmiin, seuraava vuosikokous pidetään kevättalvella 2025.

Suomen Posetiivarit sai Norjasta haasteen olla mukana viettämässä vuosittain kansainvälistä posetiivin päivää 26. elokuuta. Nyt se osuu maanantaille. Toiveena on saada posetiivareita pikku tapahtumiin ja yleisön eteen sekä näistä hieman lisänäkyvyyttä.

Jäsenkirjeessä on tapana muistuttaa yhdistyksen jäsenmaksusta. Vuoden 2024 jäsenmaksun suuruus on 25 euroa. Sen voi maksaa tilille: Suomen Posetiivarit ry, FI87 5680 0020 2876 17. Myös uudet jäsenet ovat aina tervetulleita.

Terveisin Suomen Posetiivarit ry

* * *

7.3.2023

Suomen Posetiivarit 20 vuotta

Posetiivarit juhlivat yhdistyksensä tasavuosia tietenkin kampea veivaamalla. Posetiivareiden juhlavuoden ohjelman pääosa on nyt tiedossa, joitain lisäyksiä tapahtumakalenteriin saattaa vielä tulla. Yhdistys luonnollisesti toivoo että saamme alla oleviin konsertteihin mahdollisimman edustavan näytteen maan posetiivarikunnasta.

Vuoden juhlakonsertin pidämme kirkkokonserttina Tuusulan kirkossa perjantaina 12.5. klo 18. Kirkko on tunnelmallinen 1700-luvun alun puukirkko, erinomainen esityspaikka klassisen ja hengellisen musiikin posetiivisovituksille. Kirkkoon tulee käsiohjelma, joten ilmoittautumisen ohella yhdistyksen pitäisi saada ehdotus kunkin soittajan toivomista kappaleista. Konsertin jälkeen yhdistys tarjoaa mukana olleille illallisen. Kirkkokonsertin oheen saatamme vielä järjestää samalle päivälle aiemman ulkoilmakonsertin.

Posetiivarit ovat mukana myös Hotelli Keurusselän 3-vuotisjuhlilla. Esiinnymme Keuruulla Hotelli Keurusselässä lauantaina 17.6. klo 15. Myös tähän konserttiin yhdistys järjestää pienen tarjoilun.

Vuoden suurimman yleisön Suomen Posetiivarit tavoittaa Tuusulassa Krapin pajan Krapin Puutarhajuhlissa. Viime vuoden Puutarhajuhlat oli huima menestys ja yleisöä oli valtavasti. Suomen Posetiivarit esiintyy tapahtuman jälkimmäisenä päivänä lauantaina 19.8. noin15.30-16.30 Mankelin lavalla. Lisää tapahtumasta http://puutarhajuhlat.fi/ ja www.krapinpaja.fi.

Yhdistys järjestää vuosikokouksensa joko 12.5. kirkkokonsertin tai 19.8. Puutarhajuhlien yhteydessä. Lisätietoja antaa puheenjohtaja Markku Savijärvi 050 0513 337 tai markku@savis.fi. Mukaan voi alkaa ilmoittautua välittömästi joko puheenjohtajalla tai seuran sähköpostiosoitteella posetiivifestivaalit@gmail.com.

Yhdistys saa konserteista pieniä korvauksia, joilla voimme kattaa yhdistyksen kuluja. Verotussyistä yhdistys ei voi maksaa palkkioita tai matkakuluja, palkkioksi jäävät yhdessäolo, soiton ilo, oheistarjoilut ja tukijoidemme sponsoroimat tuotteet.

Juhlavuotemme tukijoita ovat mm. Krapi, Krapin paja, Tuusulan seurakunta ja Hotelli Keurusselkä.


* * *


26.12.2022


SUOMEN POSETIIVARIT RY 20 VUOTTA

Suomen Posetiivareilla on juhlavuosi. Yhdistys on perustettu tammikuussa 2003 ja takana on 20 toiminnan vuotta. Alkuperäisten sääntöjensä mukaan Suomen Posetiivarit on perustettu posetiivareiden yhdyssiteeksi ja pitämään yllä posetiiveihin liittyvää kulttuuriperintöä. Yhdistyksen alulle laittajat olivat kaksi posetiivin uuden tulemisen pioneeria, Teuvo Ylitalo ja Markku Savijärvi.

Vuosien varrella yhdistys on järjestänyt tapahtumina mm. kevään 2003 ensiesiintymisen Järvenpäässä, mukana peräti 16 soitinta ja soittajaa, vuosien 2006-2008 leikkimieliset posetiivinsoittokisat Järvenpäässä, kansainvälisiä posetiivifestivaaleja Hämeenlinnassa 2007-2012, suomalais-virolaisen FinEst 2015 -festivaalikiertueen ja Tuusulan 2018 kansainvälisen festivaalin.

Lisäksi vuosiin on mahtunut kirkkokonsertteja, kollegojemme muistokonsertteja, tori- ja puistokonsertteja, museotapahtumia sekä hyväntekeväisyysesiintymisiä. Tavoite tallentaa kotimaista posetiivarihistoriaa on tuottanut kolme yhdistyksen julkaisua: 2017 tutkimusyhteenvedon ”Posetiivarit Suomessa, suomalaista posetiivihistoriaa 1700-luvulta nykyhetkeen”, 2019 soittajahistorian ”Merkillinen Mirtelli” ja 2020 historiakirjan ”Pyörii kuin posetiivin sokka – Tarinoita soittajista ja soittokoneista”.

Toiminta-ajatus on edelleen alkuperäinen; pitää yllä posetiivareiden ja mekaanisen musiikin esitysperinnettä, järjestää tapahtumia, koota yhteen harrastajakuntaa ja välittää esiintymispyyntöjä. Yhdistyksen puheenjohtajana toimii Markku Savijärvi. Vuoden 2023 hallituksessa ovat Harri Karvonen, Risto Laitala, Antero Pyykönen, Matti Paulus ja Riitta Ylitalo.

Vuoden 2023 yleisötapahtumat ovat vielä avoinna. Uutisia niistä voi seurata kotisivuillamme, Facebookissa tai yhdistyksen YouTube-kanavalla.savis.jpg

Parhain terveisin

Suomen Posetiivarit ry

Puheenjohtaja Markku Savijärvi
markku@savis.fi, 0500 513 337

www.posetiivi.net

Facebook


Posetiivareiden kirkkokonsertti ja syyskokous 17.11.2019