Suomen Posetiivarit ry on vuonna 2003 perustettu posetiivareiden ja mekaanisen musiikin harrastajien yhdistys, jonka tarkoituksena on mm. järjestää tapahtumia, olla soittajien ja yleisön yhteydenpitoväylä, tutkia ja tallentaa suomalaista posetiivarihistoriaa sekä muutenkin ylläpitää vanhaa posetiivin soittokulttuuria.
SUOMEN POSETIIVARIT RY 20 VUOTTA

Posetiivarit juhlivat yhdistyksensä tasavuosia tietenkin kampea veivaamalla.

Vuoden juhlakonsertin pidimme kirkkokonserttina Tuusulan kirkossa perjantaina 12.5. Joukko posetiivareita esiintyi 13.5. Littoisissa Littoisten lumoavat pihat -tapahtumassa, 17.6. Hotelli Keurusselän Kesäfestivaaleilla, Somerniemen kesätorilla lauantaina 5.8. sekä vielä Tuusulassa Krapin Puutarhajuhlissa lauantaina 19.8.

Juhlavuotemme tukijoita ovat mm. Krapin paja, Krapi, Servaali, Sandels, Tuusulan seurakunta ja Hotelli Keurusselkä.

Posetiivareiden kirkkokonsertti 12.5. klo 18 Tuusulan kirkossa oli osa Euroopan kulttuuriympäristöpäivien ohjelmistoa.
Alla posetiivareita Hotelli Keurusselän Kesäfestivaaleilla 2023, Tuusulan kirkolla 2023, Littoisten kirkossa 2023 ja Hämeenlinnan Taiteiden yössä 2022.


Posetiivarihistoria Pyörii kuin posetiivin sokka - Tarinoita soittajista ja soittokoneista on maan ensimmäinen laaja selvitys posetiivareiden ammattikunnasta. Painettua kirjaa ei ole enää saatavissa, kirjastoista saattaa löytyä jokunen kappale. Toinen, täydennetty painos ilmestyi PDF-muodossa e-kirjana. Sitä voi käydä lukemassa vapaakappalekirjastoissa tai tiedustella Suomen Posetiivareilta posetiivifestivaalit@gmail.com.


Vielä sata vuotta sitten posetiivien kampi pyöri ja soitto soi. Posetiivari oli tuttu näky kaupunkien pihoilla ja kylien raiteilla. Posetiivit soittivat osin kansanmusiikkiakin, mutta etenkin kansan musiikkia aikansa laajalle rahvaalle, kertoo posetiivari Markku Karvonen lyhyessä posetiivarihistoriassa.https://youtu.be/WaESnFBJcZM

Posetiivarien uutisia voi seurata mm.Facebookissa ja YouTube-kanavalla.

Facebookyou_tube.jpg