Suomen Posetiivarit ry on vuonna 2003 perustettu posetiivareiden ja mekaanisen musiikin harrastajien yhdistys, jonka tarkoituksena on mm. järjestää tapahtumia, olla soittajien ja yleisön yhteydenpitoväylä, tutkia ja tallentaa suomalaista posetiivarihistoriaa sekä muutenkin ylläpitää vanhaa posetiivin soittokulttuuria.
Seuraavaksi posetiivarit ovat mukana Salossa Mental Health Art Week, MHAW – Hyvää mieltä kulttuurista -toimintaviikolla. Lauantain 28.5. keskipäivän tienoon ulkoilmakonsertissa esiintyvät Littoisten posetiivari Jani Pihlajamaa, Risto ja Sari Laitala, Posetiivari Rodolfo Harri Karvonen sekä Posetiivari Marcello Markku Karvonen.


Kevään ja kesän kansainväliset tapahtumat ovat myös tiedossa.

Pohjoismainen yhdistys Nordiske Lirekassevenner järjestää vuoden 2022 kokoontumisensa ja posetiivifestivaalin 10.-12.6. Bogensessa Fyn saarella Tanskassa. Festivaaliin osallistuminen on edellyttänyt yleensä jäsenyyttä.

Vielä alustavan tiedon mukaan jo perinteinen Tarton Posetiivien kesäpäivät järjestetään Virossa elokuun alussa 5.-7. päivä jolloin tapahtuma juhlii jo viidettä kertaansa. Edellisvuosina Tartossa on käynyt soittajia mm. Virosta, Saksasta, Suomesta, Liettuasta, Itävallasta ja Tanskasta.

Yhdistys tunnustelee uusia sopivia posetiivitapahtumia mm. epidemiatilanteen mukaan. Ne päivittyvät aikanaan uutissivulle sekä posetiivareiden Facebook-sivuille. Alla posetiivareita Vääksyn kanavalla kesäkuun 2021 alussa.
Posetiivarihistoria Pyörii kuin posetiivin sokka - Tarinoita soittajista ja soittokoneista on maan ensimmäinen laaja selvitys posetiivareiden ammattikunnasta. Painettua ja lähes loppuunmyytyä kirjaa on jäljellä vielä kaksi kappaletta. Toinen, täydennetty ja hieman korjattukin painos ilmestyi PDF-muodossa e-kirjana. Sitä voi käydä lukemassa Suomen vapaakappalekirjastoissa.

Kirjasta kiinnostuneet voivat myös ottaa yhteyttä posetiivariyhdistykseen posetiivifestivaalit@gmail.com.


Vielä sata vuotta sitten posetiivien kampi pyöri ja soitto soi. Posetiivari oli tuttu näky kaupunkien pihoilla ja kylien raiteilla. Posetiivit soittivat osin kansanmusiikkiakin, mutta etenkin kansan musiikkia aikansa laajalle rahvaalle, kertoo posetiivari Markku Karvonen lyhyessä posetiivarihistoriassa.https://youtu.be/WaESnFBJcZM

Posetiivarien uutisia voi seurata mm.Facebookissa ja YouTube-kanavalla.

Facebookyou_tube.jpg