Suomen Posetiivarit ry on vuonna 2003 perustettu posetiivareiden ja mekaanisen musiikin harrastajien yhdistys, jonka tarkoituksena on mm. järjestää tapahtumia, olla soittajien ja yleisön yhteydenpitoväylä, tutkia ja tallentaa suomalaista posetiivarihistoriaa sekä muutenkin ylläpitää vanhaa posetiivin soittokulttuuria.
SUOMEN POSETIIVARIT RY 20 VUOTTA

Posetiivarit juhlivat yhdistyksensä tasavuosia tietenkin kampea veivaamalla.

Juhlavuoden päättää Posetiivareiden kirkkokonsertti Riihimäen Keskuskirkossa lauantaina 2. joulukuuta klo 16-17.

Vuoden juhlakonsertin pidimme kirkkokonserttina Tuusulan kirkossa perjantaina 12.5. Joukko posetiivareita esiintyi 13.5. Littoisissa Littoisten lumoavat pihat -tapahtumassa, 17.6. Hotelli Keurusselän Kesäfestivaaleilla, Somerniemen kesätorilla lauantaina 5.8. sekä vielä Tuusulassa Krapin Puutarhajuhlissa lauantaina 19.8.

Juhlavuotemme tukijoita olivat mm. Krapin paja, Krapi, Servaali, Sandels, Tuusulan ja Riihimäen seurakunnat sekä Hotelli Keurusselkä.

Posetiivareiden kirkkokonsertti 12.5. klo 18 Tuusulan kirkossa oli osa Euroopan kulttuuriympäristöpäivien ohjelmistoa.Kutsu Suomen Posetiivarit ry:n vuosikokoukseen

Tervetuloa Suomen Posetiivarit ry:n vuosikokoukseen Riihimäelle lauantaina 2. joulukuuta. Paikkana on Taco 4 Wine Street Gastro (Asema-aukio 2, Riihimäki), jossa kokous alkaa klo 13.30. Yhdistys tarjoaa ilmoittautuneille tacot.

Vuosikokous mm. valitsee vuodelle 2024 puheenjohtajan ja hallituksen, hyväksyy 2023 toimintakertomuksen ja 2024 toimintasuunnitelman sekä vahvistaa 2022 tilinpäätöksen. Hallitus ottaa mieluusti myös vastaan aloitteita.

Kokouksen jälkeen Suomen Posetiivarit -yhdistyksen 20-vuotisjuhlakausi päättyy kirkkokonserttiin Riihimäen Keskuskirkossa klo 16. Soittajiksi ovat tulossa ainakin Markku Savijärvi, Pikku-Markku Tuominen, Risto Laitala, Matti Paulus, Harri Karvonen ja Markku Karvonen. Ohjelmistossa on kirkkoon sopivia sovituksia sekä perinteisiä joululauluja.

Tervetuloa Riihimäelle. Suomen Posetiivarit ry hallitus.


Alla posetiivareita Hotelli Keurusselän Kesäfestivaaleilla 2023, Tuusulan kirkolla 2023, Littoisten kirkossa 2023 ja Hämeenlinnan Taiteiden yössä 2022.


Posetiivarihistoria Pyörii kuin posetiivin sokka - Tarinoita soittajista ja soittokoneista on maan ensimmäinen laaja selvitys posetiivareiden ammattikunnasta. Painettua kirjaa ei ole enää saatavissa, kirjastoista saattaa löytyä jokunen kappale. Toinen, täydennetty painos ilmestyi PDF-muodossa e-kirjana. Sitä voi käydä lukemassa vapaakappalekirjastoissa tai tiedustella Suomen Posetiivareilta posetiivifestivaalit@gmail.com.


Vielä sata vuotta sitten posetiivien kampi pyöri ja soitto soi. Posetiivari oli tuttu näky kaupunkien pihoilla ja kylien raiteilla. Posetiivit soittivat osin kansanmusiikkiakin, mutta etenkin kansan musiikkia aikansa laajalle rahvaalle, kertoo posetiivari Markku Karvonen lyhyessä posetiivarihistoriassa.https://youtu.be/WaESnFBJcZM

Posetiivarien uutisia voi seurata mm.Facebookissa ja YouTube-kanavalla.

Facebookyou_tube.jpg