Suomen Posetiivarit ry on vuonna 2003 perustettu posetiivareiden ja mekaanisen musiikin harrastajien yhdistys, jonka tarkoituksena on mm. järjestää tapahtumia, olla soittajien ja yleisön yhteydenpitoväylä, tutkia ja tallentaa suomalaista posetiivarihistoriaa sekä muutenkin ylläpitää vanhaa posetiivin soittokulttuuria.
Posetiivit soivat jälleen! Poikkeuksellisen ja tapahtumiltaan hiljaisen korona-ajan jälkeen myös posetiivarit ovat päässeet jälleen esiintymään. Posetiivarit olivat mm. mukana Tarton kansainvälisillä posetiivien kesäpäivillä sekä Lahden Kansainvälisen Urkuviikon avajaispäivän ilmaiskonsertissa Lahden torilla. Yhdistys tunnustelee uusia sopivia esittäytymistapahtumia. Ne päivittyvät aikanaan uutissivulle sekä posetiivareiden Facebook-sivuille. Alla posetiivareita Vääksyn kanavalla kesäkuun alussa.
Posetiivarihistoria Pyörii kuin posetiivin sokka - Tarinoita soittajista ja soittokoneista on maan ensimmäinen laaja selvitys posetiivareiden ammattikunnasta. Painettua ja lähes loppuunmyytyä kirjaa on jäljellä enää pari vapaata kappaletta. Toinen, täydennetty ja hieman korjattukin painos ilmestyi PDF-muodossa e-kirjana. Sitä voi käydä lukemassa Suomen vapaakappalekirjastoissa.

Kirjasta kiinnostuneet voivat myös ottaa yhteyttä posetiivariyhdistykseen posetiivifestivaalit@gmail.com.
Vielä sata vuotta sitten posetiivien kampi pyöri ja soitto soi. Posetiivari oli tuttu näky kaupunkien pihoilla ja kylien raiteilla. Posetiivit soittivat osin kansanmusiikkiakin, mutta etenkin kansan musiikkia aikansa laajalle rahvaalle, kertoo posetiivari Markku Karvonen lyhyessä posetiivarihistoriassa.https://youtu.be/WaESnFBJcZM

Posetiivarien uutisia voi seurata mm.Facebookissa ja YouTube-kanavalla.

Facebookyou_tube.jpg